Homebound
Door: Stefan en Liesbeth
Blijf op de hoogte en volg Stefan en Liesbeth
22 April 2006 | Nederland, Alphen aan den Rijn
Vanochtend opgestaan... Ai. Lopen gaat niet zo makkelijk, alles is stijf. Maar met een beetje bewegen kom ik wel weer op gang. Dan rijden we naar het centrum van de stad. Terwijl ik bijschrijf en publiceer, shopt Liesbeth voor souvenirs en kadootjes. De tijd vliegt als je een hoop te doen hebt, zo ook vandaag.
Daarna lokaliseren we het plaatselijke Speights alehouse waar we halverwege lunch en diner (alvast even in-jet-laggen :-) ) maar alvast eten. Deze keer is Lies aan de beurt voor de "drunken steak"; ik neem de "shearer shanks" - schapepoten, mmm...! Wederom goed eten voor een redelijke prijs.
Elk alehouse is een soort museum. Hier hangt een verhaal aan de muur dat in 1921 de transportlijnen vanuit de brouwerij in Dunedin de vraag niet aan konden. Als antwoord hierop richtte Speights een eigen "shipping line" op. De schepen daarvan stonden bij dorstige bierdrinkers bekend als "mercy ships"...
Nog wat huishoudelijke zaken en dan is het alweer donker in Christchurch... maar we leren de stad al aardig kennen, dus binnen de kortste keren staan we weer op het Meadow vakantiepark.
Woensdag 19/4
Vandaag is een klein beetje een stressdagje. Gelukkig heb ik nauwelijks nog last van m'n enkel. Camper schoonmaken, fietsen inleveren, koffers halen, nog meer inkopen doen, naar hotel, erachter komen dat je voor de volgende (en dus verkeerde) nacht geboekt hebt :-), iets anders regelen (Cotswold maar weer), daar inchecken, camper uitladen, camper inleveren, terug naar hotel, beetje eten en dan... inpakken... pfff. Altijd een verrassing dat alles weer in de koffer past!
Morgenavond, donderdag 20/4 om 6:50 PM vliegen we terug naar Nederland. Geplande aankomst in Amsterdam: vrijdag 21/4 2:45 PM. De dag die we op de terugweg kwijt zijn geraakt, pakken we dan weer terug. Als wij vanuit Auckland donderdagavond oostwaarts de datumgrens overvliegen, is het weer even woensdag. Onze route is dezelfde, d.w.z. via Los Angeles en London. We zijn benieuwd hoeveel uur we deze keer van deur tot deur kwijt zullen zijn :-)
Donderdag 20/4
Vandaag gaat een lange dag worden. We slapen eerst maar eens een beetje uit op onze laatste dag in NZ. We doen een nogal engels ontbijt in het hotel... en tja, op naar het vliegveld dan maar.
Tijd van vertrek: donderdag 20/4 1:00 AM NL-tijd.
We vliegen om 18:30 uur vanavond uit Christchurch, maar het is nog maar 11:30 uur als we er arriveren. Het lukt niet om op een vroegere vlucht naar Auckland te komen. Alles zit vol; vanochtend is er een en ander uitgevallen i.v.m. dichte mist aldaar.
Bij het inchecken houd ik even m'n adem in; zijn onze koffers *zo* zwaar...? Gelukkig blijft het allemaal net binnen de limiet.
Liesbeth probeert dezelfde stoelen te regelen als op de heenweg. Die zijn al bezet, zegt de checkin-dame... door ons, blijkt als ze verder kijkt! Eh?!? Nou ja, best hoor...!
Na het inchecken begint het grote wachten weer. Beetje lezen, beetje slenteren, beetje shoppen. En dan maar weer een beetje lezen. Een kwestie van lange adem...
Maar de tijd tikt gestaag door en dan vliegen we naar Auckland. Prima weer maar jammer genoeg is het inmiddels donker.
Aangekomen op Auckland halen we bagage op, en lopen we op ons gemakje de "inter terminal walkway"... NZ's kortste "tramp", compleet met water en een shelter halverwege :-)
Aangekomen in de international terminal blijkt dat onze "grote vlucht" vervroegd is. We hadden erop gerekend hier nog een paar uur te hebben, maar het boarden begint al over een half uur. We kopen "departure vouchers", 25 NZD per persoon, om te mogen vertrekken uit dit land. Het gaat niet van harte :-)
Instappen kost zoals gewoonlijk de nodige tijd, maar uiteindelijk vliegen we om 22:00 uur, een half uurtje vroeger dan op ons oorspronkelijke vluchtplan stond.
En dan: richting noord-noordoost, ongeveer 10.000 kilometer oceaan... Filmpje kijken en slapen. Ik word wakker van de aankondiging van ons tweede ontbijt vandaag :-) Donderdag tussen de middag landen we in Los Angeles. Er valt weinig bijzonders te melden, behalve dat "het gedoe" hier misschien begint te wennen: ik heb het gevoel dat we nog maar net zitten als de boarding calls weer door de lucht zoemen....
Vrijdag 21/4
De tweede korte nacht aan boord slaap ik maar heel weinig. Het "inflight entertainment system" is kaduuk, ik kom bijna in de verleiding een boek op te graven uit m'n handbagage.
We landen in Londen en missen door de security checks maar weer eens onze aansluiting. BD107 is al een half uur gesloten als wij bij de BMI-balie zijn voor boarding passes. Dat wordt weer "Hangen op Heathrow", maar niet meer dan 2 uur gelukkig.
En dan, na een korte vlucht, staan we rond vijven opeens weer op het o zo bekende Schiphol. Een telefoontje later lopen we naar de bagageclaim. Opeens heb ik een onwerkelijk gevoel: het leven thuis leek in NZ een droom; nu draait 180 graden om.
Bij Joop en Marjanke geven we de katten een aai, waarna we rond half acht we onze voordeur achter ons dicht trekken.
We zijn weer thuis.
23 April 2006 - 05:21
Ant Bijlsma:
Welkom thuis!!!!!
Cusoon,
groet Ant -
24 April 2006 - 12:37
Joke En Patsy:
Hallo daar, weer thuis,lekker geslapen hopen we???
Wat is het in Nederland dan weer "gewoon" he?
en KOUD!!! Bah.
Welkom terug, tot volgende week!
25 April 2006 - 12:07
Fam. Kroone:
Welkom thuis! Bedankt voor de leuke cadeaux! (schrijf je dat nog zo?) We spreken snel eens af om bij te praten. Groeten!
Henk, Marjon, Ilse & Meike -
30 April 2006 - 12:42
Henk Gerlofsma:
Beetje laat, maar ik heb je al gesproken op het .--/./.-./-.-
(ik durf het woord nog niet voluit te typen...want dat verstoort mogelijk het gewenningsproces). Ik heb jullie reisverslag met veel plezier gevolgd! groeten, Henk -
09 Mei 2006 - 17:23
Marije:
Hoi Stefan, ik heb de site bekeken, wat een mooie zonsondergang hebben jullie gezien!!
Jullie kunnen lang "dromen" over deze reis!Groeten Marije (van Coiffures Gilbert) Op sommige foto's had je wel een beetje gel in mogen doen,geintje!hihi